4 december 2015

Pakjesavond


Morgen is het dan zover "Pakjesavond"! Ik heb er ontzettend veel zin in. Zelf vieren wij sinterklaas altijd met de hele familie. Wij vieren sinterklaas met surprises en veel cadeaus.

Omdat in het weekend geen blogposten online komen wilde ik wel graag een blogpost schrijven over de sinterklaas avond, En onze tradities. Ook ben ik erg benieuwd naar jullie tradities.

Kosten
Bij elke sinterklaas surprise zijn er kosten aan verbonden. Bij ons in de familie mag je cadeaus vragen tot en met €15,- . Wanneer mensen cadeaus vragen ga ik regelmatig over deze prijs heen. Ook vragen sommige familieleden cadeaubonnen. Dit vind ik zelf heel erg zonde, want dan is het geen verassing van wat je krijgt.
Grappen uithalen
Ook worden er elk jaar mensen gepakt door middel van grappen met sinterklaas. Een paar jaar geleden had bijvoorbeeld mijn oom een glazen vaas vol met pudding. En hij moest hier helemaal met zijn armen in om zijn cadeau te pakken te krijgen. Ook worden er zomaar cadeaus weggegooid omdat het zo moeilijk is om de cadeau te pakken. Erg zonde van het geld. Ook worden sommige mensen erg chagrijnig van het feit dat er een grap uitgehaald word. Alleen je weet dat het kan gebeuren. Dus een voorbereiding treffen kan altijd. Zelf zit ik ook nog af te wachten op de dag dat ik word teruggepakt.
Zwarte piet
Vroeger toen ik nog kind was kwamen er altijd zwarte pieten langs, samen met sinterklaas. Om ons blij te maken met cadeaus. Ik was altijd benieuwd naar het verhaal die over mij verteld werd. Omdat alle kinderen in de familie oud genoeg waren kwamen ze helaas niet meer langs. Alleen sinds dit jaar komen er wel weer zwarte pieten langs. Speciaal voor de kleine kinderen. (De kinderen van mijn zus en mijn nicht.) Hartstikke leuk gewoon! Ik ben zo benieuwd op de reactie van mijn nichtje. Want ze is nu drie jaar en hierdoor maakt ze nu alles veel meer mee.

Als allerlaatst wil ik jullie allemaal een Fijne Sinterklaas wensen! Ik ben benieuwd naar de cadeaus die ik dit jaar weer mag ontvangen van sinterklaas. En morgen weet ik het dan eindelijk. Ik kan gewoon niet wachten!

Wat zijn de sinterklaas tradities bij jou thuis?

Veel liefs,
Maxine

4 opmerkingen:

 1. Wij vieren niet echt Sinterklaas, vroeger wel als ik klein was maar nu vieren wij meer kerst met cadeaus enzo :)! Ik ben alvast nieuwsgierig wat jij allemaal gaat krijgen ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh kerst is hartstikke leuk! wij vieren dit iets minder dan sinterklaas. Alleen sinds vorig jaar kopen wij mij ook kerstcadeaus voor onder de boom. Als het een artikel waard is laat ik het aanstaande dinsdag zien. En anders via instagram :)

   Verwijderen
 2. Klinkt heel leuk! Wij hebben gisteren de Kerstboom versierd, oeps haha! Daarna wel nog gezellig een schoentje gezet en een film gekeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja dat herken ik, Bij ons staat die ook al een paar dagen. Oh ook nog harstikke leuk! x

   Verwijderen