11 december 2015

Filmpje kijken!? #2


En daar is hij dan. Het "Film-artikel" die maandelijks terug gaat komen op mijn blog. Vorige maand had ik al verschillende films gekeken. Om naar dit artikel te gaan kun je heel makkelijk hier klikken. Afgelopen maand (November) heb ik ook weer enkele leuke films gekeken. Wanneer ik nu ook terugkijk naar de films die ik heb gezien word ik toch wel even blij. Ben jij benieuwd welke films ik gezien heb? Lees dan snel verder...Dit zijn de films die ik in november heb gezien:
  • Bridget Jones Diary
  • Elf
  • Frozen
  • Grinch
  • The Girl Next Door
De kerststemming/winterstemming kwam al erg naar voren bij mij. En dan mag onderhand ook wel want het is nu al december. Ik vind het ook geen wonder dat ik nu drie kerstfilms heb gezien. Ik ben er stiekem gezegd ook wel dol op.

Bridget Jones Diary

Trailer
Waar gaat het over? Dertig plusser Bridget Jones is vrijgezel en alsof ze dat zelf niet erg genoeg vindt, wordt zij daar constant aan herinnerd door mensen in haar omgeving. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen beschrijft. Haar baas Daniel Cleaver  is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Als ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch...
Algemene cijfer:3,5/5
Mijn mening: Een romantische comedy, normaal ben ik er zelf niet zo van. Alleen ik vond hem echt heel leuk. Het is een echte film om met je vriendinnen te kijken. Je kunt wel zien aan sommige dingen dat het een wat oudere film is (2001). Alleen dat maakt hem niet minder leuk. Het is het kijken wel waard.
Mijn cijfer:3/5

Elf

Trailer
Waar gaat het over? Nadat hij als baby in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt Buddy door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man - doordat hij niet goed meekomt met het werk en zijn lengte - voor problemen tussen de andere elfen. Hij ontdekt dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar kijkt iedereen hem raar aan, omdat hij zich totaal anders gedraagt en niemand hem gelooft als hij vertelt waar hij vandaan komt - vooral zijn vader niet...
Algemene cijfer: 2,5/5
Mijn mening: Een kerstfilm die je zeker een keer gezien moet hebben. Het is een film vol humor. In deze film komt echt het kerstgedachte naar boven, terwijl het een tijdje duurt om te vinden. Ik heb om sommige dingen erg kunnen lachen. Deze film maakte me blij. En ik zal hem vast en zeker nog een keer bekijken in de aankomende jaren.
Mijn cijfer: 4/5

Frozen

Trailer
Waar gaat het over? De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna's zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.
Algemene cijfer: 3,5/5
Mijn mening: Ik kan jullie stiekem vertellen dat het een van mijn favoriete films is. Ik ben een echte Disney fan. En Frozen is toch wel een van de leukste Disney films die is uitgebracht. Dit komt omdat ik de humor hen liedjes erg goed vind. Olaf is mijn favoriete personage van de film. En sommige stukken kan ik al meepraten. Het is een leuke film om te kijken en ook echt wel de moeite waard!
Mijn cijfer: 4,5/5

Grinch

Trailer
Waar gaat het over? In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de 'Grinch', een oude knorrepot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de Kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de 'Grinch'.
Algemene cijfer: 3/5
Mijn mening: Dit is mijn favoriete kerstfilm. Het liefst kijk ik hem elk jaar in de decembermaand. Alleen hebben mijn ouders er helaas een andere mening over. Hun zijn er niet erg fan van alleen ik vind hem geweldig. De acteur die de grinch speelt doet het fantastisch en de verhaallijn is erg goed. Wel een beetje cliché, alleen dat is eigenlijk wel elke kerstfilm.
Mijn cijfer: 4/5

The Girl Next Door

Trailer
Waar gaat het over? Matthew Kidman staat op het punt te slagen voor zijn eindexamen als hij zijn mooie nieuwe buurmeisje Danielle ontmoet. Matthew is ervan overtuigd dat hij het meisje van zijn dromen heeft gevonden, totdat zijn seksgeoriënteerde vriend Eli onthult dat Danielle eigenlijk een pornoster is. Matthew is zwaar geschrokken en weet niet hoe hij met de situatie om moet gaan.
Algemene cijfer: 3,5/5
Mijn mening: Wat een leuke film, Een film die je anders verwacht. Het is een comedy met soms wat te flauwe humor. Hier kan ik wel om lachen maar je moet er van houden. Het verhaallijn is goed bedacht. Er gebeuren dingen die je niet verwacht, en dit maakt de film juist zo leuk. Het is soms wat voorspelbaar alleen niet te voorspelbaar.
Mijn cijfer: 3/5

Dit waren ze dan de films die ik deze maand gezien heb. Ik vond ze allemaal heel leuk! en ook wel echte aanraders. Aankomende maand ga ik ook wat meer films kijken. En dan een beetje de kerst gerelateerde. Altijd leuk in dit seizoen. Ik ben benieuwd welke films ik allemaal ga zien in december.

Welke films hebben jullie afgelopen maand gezien?
Veel liefs,
Maxine2 opmerkingen: